Τρίτη, 30 Μαΐου 2017

Εγκατάσταση του νέου Οικονόμου και Εφημερίου του Ιερού ΜετοχίουΤην Κυριακή 28 Μαίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου (Μορτερό) Πεντέλης, Μετόχιο της εν Πάτμω Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου και Ευαγγελιστού, τελέσθηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφ. Επισκόπου Ελαίας κ. Θεοδωρήτου, συλλειτουργούντων του Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Αντίπα Νικηταρά, προηγουμένου της Ι. Μονής Πάτμου, και του Αιδεσ. Πρωτοπρεσβυτέρου του Οικουμενικού Θρόνου π. Ελευθερίου Χρυσοχόου, νέου Οικονόμου και Εφημερίου του Ιερού Μετοχίου, παρουσία πλήθους πιστών.


Εις το τέλος της Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε από τον Θεοφιλέστατο η παρουσίαση και εγκατάσταση του νέου Οικονόμου και Εφημερίου του Ιερού Μετοχίου, κατά την οποία προσήλθε και ο Σεβ. Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιος, Διευθυντής του εν Αθήναις Γραφείου Εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Από νωρίς προιο τΠαρέστησαν ο Αντιδήμαρχος Νέας Πεντέλης, ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ΙΘ΄ Αρχιεπισκοπικής Περιφερείας Αιδεσ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωάννης Σαββάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, δημοτικοί Σύμβουλοι, Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου, εκπρόσωποι φορέων, υπηρεσιών και συλλόγων της περιοχής. 

Ο Θεοφιλέστατος ομίλησε και παρουσίασε τον νέο Οικονόμο και εφημέριο, ενώ στη συνέχεια προσεφώνησε εκ μέρους, του απουσιάζοντος εκτός Αθηνών, Δημάρχου Πεντέλης Δημητρίου Στεργίου Καψάλη, ο αντιδήμαρχος Ελευθέριος Κιτσούλης, και αντιφώνησε ο π. Ελευθέριος ο οποίος διένειμε το αντίδωρο στο εκκλησίασμα. Ακολούθησε κέρασμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου